8 december 2011

Update december 2011


Beste allemaal,

Hoog tijd voor weer wat nieuws. Dat is namelijk al weer veel te lang geleden, dus nu maar weer eens tijd genomen om wat te schrijven.


Natuurlijk heb ik na de EYOF vakantie gehad. We zijn 2 weken naar Frankrijk geweest en dat was heerlijk. Het was een stuk minder warm dan in Turkije maar dat was eigenlijk wel fijn. Na de vakantie weer hard aan het trainen gegaan. De eerste weken gingen eigenlijk heel lekker en daarna merkte ik dat ik met niet helemaal geweldig voelde. Steeds ontstoken ogen, ik leek wel een Chinees. Volgens de dokter had ik echt behoorlijk veel last van allergie en dus maar weer aan de medicijnen. Nu gaat het gelukkig weer een stuk beter.


Eind oktober hebben Serena, Reina, Hélène, Sering en ik meegedaan aan de Wase Gym Cup. Dat is altijd een leuke wedstrijd om het seizoen mee te beginnen. Serena, Reina en ik vormden samen een team en Hélène en Sering ook. Mijn wedstrijd ging wel redelijk. Ik turnde nog wel een beetje aangepast en presteerde het ook nog om 2 keer van balk te vallen, maar uiteindelijk werd ik toch nog tweede bij de junioren. Ook bleek dat ik me had geplaatst voor een toestelfinale sprong en vloer. Serena en Reina deze het ook goed en hadden ook allebei nog finales gehaald. De volgende dag hadden we de toestelfinales. Hier turnden de beste 5 junioren/senioren en het werd aangevuld met het beste meisje van de jeugd per toestel. Hélène bleek ook nog een toestelfinale vloer te hebben en dat was erg knap van haar. Ik werd op vloer en sprong allebei 3de. Het was een behoorlijk lange dag en ik was pas heel laat thuis, maar het was wel weer heel erg leuk.


Verder hebben we nog een demo verzorgd in Lochem. Dat was voor mij niet echt een succes. We waren 's avonds pas om 21.30 uur aan de beurt en ik moest samen met Serena en Meike brug doen. En dat op een brug met helemaal kale liggers die ook nog eens niet goed stond afgesteld, dus echt een mooie oefening werd dat niet. De pupillen deden een demo tumbling en Reina, Felicity en Sering deden balk. Maar goed, het was wel weer een leuke ervaring.


En dan zou ik nog met Maartje meedoen aan de Top Gym in Charleroi, maar dat gaat helaas niet door. Ik had hier echt heel erg veel zin in, maar helaas ik werd ziek. Zo slap als een vaatdoek een week op de bank liggen is niet echt een voorbereiding voor zo'n wedstrijd, dus ik heb met af moeten melden.


Maar, ik heb wel meegedaan met de NK clubteams afgelopen weekend in Waalwijk. We zaten in een team met Serena Vlijt, Hélène Houbraken, Felicity Dinzey en Sering Perdok. Meike was reserve, die mocht nog niet zoveel springen. We begonnen op brug en dat ging niet echt geweldig. Ik deed geen brug, maar wel balk, vloer en sprong. Op balk had ik een paar wiebels en een val. Dat was wel balen. Vloer ging wel goed en op sprong lande ik niet helemaal netjes, maar het ging toch wel. Na de eerste 2 toestellen dachten we nog dat het helemaal niets ging worden, maar uiteindelijk werden we toch nog derde. Amsterdam won en Bato werd 2de. Meike mocht nog 2 toestellen meeturnen met Heerenveen en dat was natuurlijk toch wel heel leuk voor haar.


Nu maar weer hard trainen. Volgende week begin ik met mijn nieuwe vloeroefening, maar eerst nog zaterdag naar Heerenveen om een demo in te studeren met alle jong oranje meisjes voor het gymgala, heel gaaf. De ene groep moet vrijdagavond en zaterdagmiddag optreden en daar zit ik bij en de andere groep op zaterdagavond en zondagmiddag. Dat zal voorlopig wel mijn laatste (jong) oranje optreden zijn want ik ben niet opgenomen in de oranje selectie. Daar baal ik natuurlijk wel van, maar er zijn zoveel goede senioren en daar hoor ik dus nog niet bij. Bij een volgende selectie probeer ik het natuurlijk wel weer.


Liefs,

Elise