31 juli 2011

EYOF Trabzon


Even een kort verslagje van mij over mijn ervaringen op de EYOF. Later volgt er meer, ik vertrek zo naar Frankrijk.

Na een korte trainingsstage in Heerenveen vertrokken we zaterdag 23 juli met de trein naar Schiphol. We zaten in een heel nieuw vliegtuig en kwamen 's avonds even na 8 uur aan in Trabzon. Warm daar zeg! Wij gingen met de bus naar het Olympisch dorp en sliepen met zijn drieën op een kamer. Erg gezellig, maar ook  erg warm. We hadden geen airco en het was 's nachts nog bloedheet. En om 4 uur werd je wakker door gezang. Kennelijk moeten ze dan bidden. Wat een herrie zeg. We zijn niet naar de openingsceremonie gegaan, het werd te laat voor ons. We trainden in een mooie nieuwe hal waar gelukkig wel airco was. Hij viel alleen af en toe uit, net als de lampen. De trainingen gingen erg lekker, alleen zondag ben ik hard gevallen van brug met een pijnlijke arm als gevolg. Daarna geen brugoefeningen meer geturnd tot de wedstrijd. Gelukkig hadden we hele goede fysio mee en heeft Rien mij zo behandeld dat ik toch de wedstrijd kon turnen. Was wel een beetje lastig, ik had tijdens de podiumtraining alleen maar een paar radslagen gedaan en even gezwaaid aan de brug. Ook geen sprong gedaan en balk zonder flik-hurk en afsprong. De wedstrijd ging toch wel aardig goed. Mijn sprong stond en ik heb zelfs de brug doorgeturnd. Kon wel mooier, maar ik was blij dat ik hem doorkwam. Balk ging helemaal lekker en op vloer had ik een paar landingsfoutjes. Toch eigenlijk foutloos geturnd, maar natuurlijk niet helemaal zoals het had gemoeten. Gelukkig hadden we Lisa en Chantysha nog. Die hebben het echt heel erg goed gedaan. Maar na ons kwamen er nog 2 subdivisies en daar zaten nog hele goede landen in. UIteindelijk zijn we als team 9de geworden. Lisa en Chantysha plaatsten zich nog voor de meerkampfinale en hebben het daar ook weer heel goed gedaan. Lisa werd 10de en Chantysha 19de. Lisa was nog eerste reserve op sprong en moest vrijdag dus ook nog klaar staan. Chantysha, Kelly en ik zijn toen bij het basketbal gaan kijken. Ook heel erg leuk om andere sporten te zien. De mannen hebben het ook erg goed gedaan. Zelfs nog een medaille voor Karl, knap en supergefeliciteerd! Bryan viel helaas heel naar met sprong in de meerkampfinale en belande in het gips. Bryan beterschap!

Vrijdag zijn we nog naar de sluitingsceremonie gegaan. Dat was mega gezellig. De Nederlanders maakten er een mooi feestje van. We hadden allemaal grote rode handen gekregen van de organisatie van de EYOF 2013 en hebben hiermee heel wat afgezwaaid en high five's gedaan. Dit is het thema van die EYOF namelijk. Er was nog een prachtig vuurwerk en een mini concert van een bekende Turkse groep.

Gisteren vlogen we weer naar huis en straks ga ik op vakantie naar Frankrijk. Mijn filmpjes komen pas later op mijn site.

 

Liefs, Elise