20 juni 2011

Nieuw nieuws!


Eindelijk weer eens wat nieuws op mijn site en wat voor nieuws! Laat ik maar beginnnen te zeggen dat vanwege wat problemen met het inloggen op mijn site jullie wel erg lang moesten wachten op was nieuws Er is een nieuwe site in de maak en deze is bijna klaar. Als het goed is binnenkort weer wat vaker een update. 
Om te beginnen zal ik even vertellen over de halve finale in Deventer. Dat was voor mij dus echt een prut wedstrijd. Het ging allemaal niet, ik voelde me niet OK en dat was te zien ook. Ik werd hier uiteindelijk nog wel 5de, maar het was niet al te best, alleen mijn vloer ging lekker. Op brug viel ik met jeager, gelijk dus 2 eisen niet want ook mijn reus voor werd niet geteld en dan kelder je lekker in je uitgangswaarden. Gelukkig was mijn vloer wel OK, dat maakte het nog een beetje goed. Maar ja, na een slechte wedstrijd moet je de knop maar even omzetten en dat is me wel gelukt. 
Zaterdag heb ik mijn NK geturnd en dat ging super. Als eerste toestel had ik balk. Niet echt mijn lievelingstoestel dit jaar, maar nu bleef ik eindelijk eens staan. Wel een paar flinke wiebels, maar toch niet er af en mijn score was 12.400. Dat voelde in ieder geval al goed. Hierna naar vloer en dat ging geweldig. Ik had de tweede score en haalde een 13.100. Hierna naar sprong. Mijn eerste sprong kwam ik niet uit in mijn aanloop en dus heb ik deze niet doorgesprongen. Gelukkig ging het hierna beter. Mijn eerste sprongcijfer was een 12.750 en mijn tweede sprong een 13.250. Als laatste toestel de brug. Deze ging ook helemaal goed en ik haalde een 12.750. Totaal score 51.000 en goed voor het zilver! Ik echt helemaal blij, want deze wedstrijd telde net als de vorige ook mee als EYOF kwalificatie. Verder bleek dat ik me geplaatst had voor alle toestelfinales. Helemaal geweldig. Lisa werd eerste en dat is ook helemaal verdiend. 
De volgende ochtend al weer op tijd naar de hal. Deze keer moesten we weer op balk beginnen. Ik was als laatste aan de beurt en behoorlijk moe nog. Dat was te zien, ik ging er 3 keer af. Echt balen, dit leek nergens op. Gelukkig een ronde rust tussendoor en toen naar vloer. Mijn vloer ging weer super. Iets minder dan de dag er voor, maar toch nog goed voor een derde plaats, brons dus. Na vloer door naar sprong. Deze keer had ik echt super sprongen. Mijn eerste sprong was goed voor 13.800 en mijn tweede sprong 13.400. Gemiddeld dus 13.600 en goed voor het zilver. Dat voelt echt lekker. Toen weer een ronde rust en als laatste toestel brug. Het was keihard werken om mijn brug goed door te komen maar het is gelukt. Weer een mooie brug en weer een zilveren medaille binnen. Na de wedstrijd moesten we naar de inturnhal en werd het EYOF team bekend gemaakt en ik zit er in! Ik kan het nog bijna niet geloven, maar ik ga echt naar Turkije deze zomer. Volgende week een stage in Heerenveen, in juli op stage naar Frankrijk en daar turnen we een interland en daarna naar Turkije om deel te nemen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival. En wat ook heel leuk is, is dat ik mij heb gekwalificeerd voor de Jong Oranje selectie door mijn scores op sprong en vloer. Ik heb dus helemaal trots en mijn dag kon niet meer stuk. Lisa Top won alle toestelfinales en gaat dus ook mee naar Turkije. Lisa, gefeliciteerd, echt super gedaan! Maartje en Chantysia moeten nog strijden om de derde plek. Zet hem op meiden. Ik ga ook keihard aan het werk om straks zo goed mogelijk te presteren!